Dykkere undersøger læk

Novafos har desværre fundet en lækage i en spildevandsledning nær Skovshoved Havbad og kajakpolobanen. Det betyder derfor, at badning og vandsport netop nu frarådes.

Kathrine Petersen ved Skovshoved Havbad

Fra mandag den 11. september 2023 etablerer vi en pram med dykkere, som kan foretage de helt præcise undersøgelser. Når lækagens omfang og kompleksitet er kendt, lægger Novafos en konkret plan for reparationen. Og går alt vel, kan det rene badevand være tilbage i begyndelsen af oktober. 

To scenarier:

I bedste fald tager det således maksimalt fire uger at reparere bruddet, men det ved vi først i løbet af de kommende to uger frem til den 1. oktober, når dykkerne har inspiceret bruddet  på nært hold. I værste fald skal vi fjerne en del af de konstruktioner, som udgør havbadet, for at kunne komme til lækagen. Bliver det tilfældet, må vi regne med, at reparationen varer minimum to måneder. 

”Vi er selvfølgelig rigtig kede af at måtte forstyrre og genere de mange badegæster og motionister, som nyder godt af havbadet. Vi har arbejdet intensivt for først at finde årsagen til vandforureningen og siden lokalisere bruddet på spildevandsledningen,” forklarer Arne Kristensen, teamleder i Novafos, og fortsætter: ”Vi gør os umage og skynder os naturligvis så meget som muligt. Men det er kompliceret arbejde, fordi alt foregår under vand og beton. Vi håber derfor, at vi snart kan invitere til et friskt havbad igen.” 

Indtil bruddet  er repareret, frarådes badning og vandsport. Det er Gentofte Kommune, som er myndighed på området og informerer om badevandets kvalitet. Du kan finde aktuel information på skiltene ved Skovshoved Havbad og på kommunens hjemmeside.